Delicii Deco si Eco

marți, 4 decembrie 2012

Cat de Eco friendly este un brad de Craciun natural?


Ne-am tot gandit si razgandit despre cum ar fi mai eco friendly: sa avem un brad de Craciun natural sau unul artificial?
Argumentele pentru bradul de Craciun natural, proaspat si imbietor sunt cele ce tin de memoria copilariei si de cutumele unanim acceptate in intreaga lume pornind de la simbolistica pe care acesta o reprezinta. Simbol al vietii vesnice, tineretii fara batranete, prietenosul brad taiat a inceput o data cu constientizarea strigatului de ajutor al naturii sa decada din drepturile de dominator al sarbatorilor.
Noi am descoperit o idee foarte ingenioasa: bradul de Craciun inchiriat. In primul rand, este de laudat faptul ca cineva are grija de el pentru tot restul anului, spre deosebire de cel cumparat direct in ghiveci pe care multi il planteaza dupa sarbatori in spatii deloc inspirat amenajate pentru micutii pui verzi. Astfel, in SUA si Canada, incluzand Los Angeles, New York, Portland, Vancouver au inceput sa apara rezervatiile de brazi din care fiecare poate alege pe cel pe care vrea sa il gazduiasca la cumpana anilor. De regula, angajatii companiei asigura atat livrarea intr-un ghiveci, cu radacini vii si in crestere, cat si ridicarea acestuia dupa sarbatori.
O alta idee ingenioasa este mai putin centrata pe impodobirea casei cu un brad falnic, cat pe impodobirea in fiecare an a aceluiasi brad de care cineva s-a atasat.
Astfel, ne tenta si ideea unei rezervatii unde sa poti planta propriul copacel semet si an de an sa vii acolo, sa il impodobesti in aer liber si ai privilegiul sa te si atasezi!


                                                                Rezervatie de Brazi

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu