Delicii Deco si Eco

joi, 13 decembrie 2012

Deco pentru un Craciun Eco: ornamente din materiale reciclate

Am adunat pe acasa o serie de globuri sparte, ciobite, unele mai nostalgice ca altele. Desigur ca nu au ramas seturi intregi, beteala e jumulita inca de anii trecuti cand a ramas jumatate infasurata pe crengile de brad.
Dezolant...si Craciunul se apropie.

Dar, cum pe noi ne inspira spatiul magic al casei pline de posibilitati, ne-am gandit sa adunam idei creative de ornamente ce se pot face din materiale reciclate gasite prin sertare, dulapuri, saci cu haine vechi etc. Mai mult de atat, sa le impartasim cu voi.

Deci, haideti sa ne punem pe treaba la atelierul "virtual" de decoratiuni Decosieco:

1. In primul rand, ne-a placut ideea de a folosi fermoare de la haine vechi pentru a decora o forma de bradut din portelan, hartie sau carton mai grosut. Poti folosi si capace de borcane (mai ales ca fiecare a inceput deja sa deguste camara umpluta cu sarg inca de cu toamna).

http://www.igreenspot.com/recycled-christmas-ornaments-by-amalia-versaci/


http://totallygreencrafts.com/2012/10/recycled-tree-ornament/

2. Urmatorul "glob" ingenios este la un bec distanta. Se ia un bec de preferinta ars pentru a produce un sunet finut cand este agitat si se picteaza in voie. I se aplica o banda din material textil care sa sustina gaica de agatat in brad. 

http://www.etsy.com/listing/111315033/3-recycled-light-bulb-christmas
3. Fiecare dintre noi are cel putin un ziar citit acasa. Pe langa a citi articole interesante, iata ce mai puteti face cu foi colorate de reviste/ziare vechi:

http://www.etsy.com/listing/59397767/recycled-newspaper-funnies-xmas-tree

 4. Bun, poate ai facut curatenia de iarna deja si nu ti-au ramas prea multe materiale de utilizat si de combinat. Nu te ingrijora! Mereu ne salveaza mancarea, dulapul cu bunatati, mai ales. Insiruie pe o ata popcorn si fructe uscate. Poti face chiar si "beteala" astfel. A nu se manca decoratiunile inainte de Craciun.

http://blog.builddirect.com/greenbuilding/eco-friendly-christmas-decorations/
Revenim. Sunt multe de scris. Si de reinventat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu